HAL25
HAL25

HAL 25 is niet alleen een inspirerende plek waar jonge kunstenaars en cultureel ondernemers werken aan innovatieve projecten. HAL 25 geeft ook nieuwe impulsen aan Overstad. Ze brengt leven, creativiteit, economische bedrijvigheid en geeft kleur aan de stad. Er ontstaan nieuwe verbanden en samenwerkingsvormen. HAL 25 investeert in levenskwaliteit. En last but not least; leegstaand onroerend goed wordt goed hergebruikt.

Kunstbedrijf Arnhem
Kunstbedrijf Arnhem

Kunstbedrijf brengt passie voor kunst en cultuur en ontwikkeling voor iedereen, want juist in de kunsten bestaan geen beperkingen, alleen maar mogelijkheden. zij willen zorgen voor een ‘culturele humuslaag’. Wij zorgen voor de verbindingen en initiatieven die nodig zijn om uit die humuslaag allerlei mooie initiatieven te laten opbloeien. Kunstbedrijf Arnhem is penvoerder van Zuid Aan Zee.

De Kaasfabriek
De Kaasfabriek

De Kaasfabriek is de plek in Alkmaar waar je (bijna) alles kan maken. Je ontmoet er makers van alle leeftijden.  De Kaasfabriek is gemaakt van oude zeecontainers en geeft toegang tot de nieuwste machines, zoals 3D-printers, een grote lasersnijder, vinylsnijder, portaalfrees en meer. We bieden een inspirerende ruimte, kennis, vaardigheden en voorzieningen om samen te werken, te experimenteren, te leren en kennis te delen.

Wherelant
Wherelant

Cultuurhuis Wherelant is een centrum voor kunst en cultuur in Purmerend. Iedereen kan er terecht voor professionele cursussen en workshops op het gebied van beeldende kunst, multimedia, theater en dans. Daarnaast bieden zij speciale cursussen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook voor mensen met een GGZ-achtergrond zijn er diverse mogelijkheden binnen dit centrum en voor het regulier- en speciaal onderwijs hebben zij zich gespecialiseerd in kunst- en cultuureducatie op maat. Whereant is penvoerder van Purmerend Aan Zee.

Stichting De Vrolijkheid
Stichting De Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid verzorgt kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en met de kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. Op structurele wijze creëren we een veilige omgeving waarin kinderen weer kind kunnen zijn, positieve ervaringen op kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Onze activiteiten dragen bij aan de veerkracht van de kinderen die noodgedwongen in een azc wonen.

CultuurPrimair
CultuurPrimair

CultuurPrimair is het samenwerkingsverband van scholen, cultuuraanbieders en gemeentes in de regio Noord-Kennemerland. De organisatie is in handen van Artiance Centrum voor de Kunsten in Alkmaar en Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard, samen Bureau CultuurPrimair. 

Via de website stellen scholen uit de regio het cultuurprogramma samen. Op deze website vindt u informatie over projecten, lessen, workshops, voorstellingen en nascholingen van aanbieders uit de hele regio. Naast de kunstdisciplines dans, theater, muziek, literair en beeldend zijn er ook activiteiten op het gebied van erfgoed en media-educatie te vinden.

Artiance
Artiance

Artiance is hét Centrum voor de Kunsten van Alkmaar en omgeving. Iedereen die zich actief wil bezighouden met beeldende kunst, dans, media & design, musical, muziek of theater krijgt hier de kans om zijn of haar talenten te ontdekken, ontwikkelen en boven zichzelf uit te stijgen. Of het nu gaat om het aanleren van basistechnieken of een voorbereiding op het toelatingsexamen van bijvoorbeeld het conservatorium, de ervaren, gediplomeerde docenten begeleiden cursisten van alle niveaus en leeftijden.

Naast de reguliere lessen biedt Artiance vele extra’s in de vorm van interessante projecten, verdiepende workshops of deelname aan bijzondere evenementen, exposities, voorstellingen of concerten. Ook ondersteunt Artiance het basis- en voortgezet onderwijs bij kunsteducatie in de ruimste zin van het woord.

Jeugdcutuurfonds
Jeugdcutuurfonds

Dit fonds wil dat kinderen uit gezinnen waar weinig geld is lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen.